Advies

Advies met betrekking tot verzorging en belasting van de sportvoet.

Als je sport ga je met je voeten naar de sportpedicure!

Sportvoeten vragen een andere behandeling dan niet sporters met name met het oog op de belasting en de belastbaarheid. Een sporter wil DIRECT van zijn probleem af en wil direct geholpen worden en wil meteen weer door met trainen en deelnemen aan de wedstrijd.

De sportpedicure beschikt over vaardigheden om acute voetklachten te behandelen zodat er meteen weer deelgenomen kan worden aan trainingen of wedstrijden.

Wat kunt u verwachten tijdens een consult bij mij?

Als eerste zal ik een anamnese maken. Hierbij wil ik ook graag uw sportschoenen zien. De huid en nagels zal ik zorgvuldig bekijken en samen met u zal ik overleggen hoe we deze problemen gaan aanpakken.

In een vraaggesprek probeer ik ook te achterhalen wat de klachten zijn en wat de oorzaak is. Ben je goed voorbereid? Gebruik je het juiste schoeisel? Hoe intensief zijn je trainingen en hoe bereidt je je daar op voor? Hoe vaak sport je en wat is je motief? Is dat conditioneel? Gewicht kwijt willen, hoge(re) sportprestaties willen leveren of je lijf optimaliseren? Uiteraard volgt daarna de behandeling.

Of u nu professioneel of hobby sporter bent. Aandacht voor uw voeten is een belangrijke factor om plezier in het sporten te houden.

Er zijn zoveel sporters met klachten die gerelateerd zijn aan de voeten of onderbenen. Voeten zijn de pijlers van het lichaam. Wanneer zij niet optimaal functioneren en het gangbeeld is verstoord, dan kunnen er door de verstoring van de kinematische bewegingsketen, klachten in het hele lichaam ontstaan.

Preventieve behandeling

Sporters blijven vaak veel te lang doorlopen met klachten aan de voeten en de stap naar de pedicure wordt niet zo snel gezet. Als excuus wordt vaak gebruikt “naar mijn voeten hoef je niet te kijken, want die zien er niet uit!” Maar als een sporter weet dat er een sporter weet dat er een gespecialiseerde sportpedicure is, dan zal die stap veel sneller gezet worden, omdat men dan de zekerheid heeft dat er een gekwalificeerd persoon de specifieke klachten kan behandelen en advies kan verstrekken.

Naast het behandelen van deze acute aandoeningen adviseren wij preventieve sportpedicure behandelingen. Op deze manier kan erger worden voorkomen en kunnen wij u tijdig doorverwijzen naar een sportfysiotherapeut of podotherapeut.

Uw voeten in goede handen!

Volg mij
Provoet lidmaatschapsnr: 314476
ProCert lidmaatschapsnr: 14538
Recensies
Hier komt de samenvatting van beoordelingen te staan.
Schrijf ook een recensie
©2023 Pedicurepraktijk Weerselo
Ontwerp en realisatie: MarkYourMedia

Afspraak maken